EM i Halv Ironman 2017

EM i Halv Ironman 2017 

Ja ja – det lyder flot, men der er altså “bare” tale om det der før hed Kronborg og sidenhen Elsinore.

Man kan frit tilmelde sig denne halve Ironman, så den er ikke anderledes end andre halve Ironman rundt om i verden. Og så er den alligevel… for den foregår jo i Danmark, og den har altså status som EM i halv Ironman.

Et af mine mål i 2017 var at gennemføre en halv Ironman, og jeg havde udset mig løbet i Helsingør til at være dér jeg skulle forsøge mig med denne nye distance.

Jeg havde trænet målrettet frem mod løbet, og var super spændt på hvordan det hele skulle gå. Det var mit første store stævne og mit første stævne i Ironman regi.

Alt forløb efter planen, og det var en helt igennem fantastisk oplevelse. Både før, under og efter løbet. Hold op, Ironman kan arrangere stævner.

Svømningen på den teknisk svære bane gik super godt. Langsomt men godt. Samtlige 1,9 km blev crawlet, og min første lille personlige sejr var hjemme. Derfor var smilet stort, da jeg steg opad vandet.

Afsted og skifte til cyklen – næsten 1 km løb fra vand til cykel – i cykelsko… Ud på cyklen – ud at mærke publikum heppe og nyde den kendte rute op langs kysten og rundt i det smukke Norsjællandske landskab. 90 km – de gik hurtigt. Jeg var super godt tilfreds med cyklingen. Den var gået over al forventning.

Ud på løb – og dér stod min søster og hendes mand og heppede. Det gør bare noget helt særligt, når der står kendte ansigter og hepper. De flyttede sig rundt på ruten og heppede, snart fra det ene sted – snart fra et andet. Og de heppede mig hele vejen over målstregen. En målstreg der blev passeret med det største smil.

Sikke en dag. Jeg havde gennemført min første halve Ironman.

Jeg havde lovet nogle medlemmer fra Tri Club Denmark, at jeg ville blive til aftenens awardshow, og de forklarede noget med VM og muligheden for at komme med til dette. Sort snak for mig – og jeg skulle jo heller ikke bruge det til noget. Troede jeg. Aftenen endte dog anderledes, for da det blev min agegroup’s tur til at modtage muligheden for at købe en kvalifikationsmønt til VM i halv Ironman, var jeg så heldig at bliver tilbudt en sådan.

Derfor endte min første halve Ironman med at blive starten på den næste.

Vil du dele dette?